2014

Proclamatieverloop

frans fierens

Welkomstwoord door Prof. Luc Van Meervelt, coördinator van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen (Presentatie: klik hier).

Dit jaar was onze gastspreker Frans Fierens, Administratief Directeur bij de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu. Zijn lezing ging over "Luchtvervulling, nog altijd een probleem?". Zijn presentatie kan worden geraadpleegd door hier te klikken.

Eveneens sprak Minister Lieten ons toe via een videoboodsschap. Deze kunt u op YouTube bekijken, klik hier.

Na de sprekers was het dan de beurt aan de proclamaties van de:

  • medaille winnaars van de JON (klik hier voor meer info)
  • laureaten van EUSO
  • finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade (klik hier voor meer info)
  • finalisten van de Vlaamse Chemie Olympiade (klik hier voor meer info)
  • finalisten van de Vlaamse Fysica Olympiade (klik hier voor meer info)
  • finalisten van de Vlaamse Geografie Olympiade (klik hier voor meer info)
  • eretitels "OlympiadeSchool Natuurwetenschappen" (klik hier voor meer info)

 

Prijzenpakket

Het totale prijzenpakket bedroeg dit jaar 46.600 EUR (inclusief de internationale olympiades). Graag bedanken wij onze sponsors die dit mee hebben mogelijk gemaakt.
Naar jaarlijkse traditie heeft ook de minister bevoegd voor wetenschap en innovatie opnieuw een mooi boek geschonken aan alle laureaten.

 

Aankondiging

Tijdens de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen wordt de eindrangschikking van de finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade, de Vlaamse Chemie Olympiade, de Vlaamse Fysica Olympiade en de Vlaamse Geografie Olympiade bekend gemaakt en wie van hen Vlaanderen zal vertegenwoordigen in Indonesië, Vietnam, Kazachstan en Polen. Eveneens wordt aan de 30 besten van de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen een gouden, zilveren of bronzen medaille uitgereikt.

En ook dit schooljaar wordt opnieuw de eervolle vermelding "OlympiadeSchool Natuurwetenschappen" uitgereikt op de proclamatie. Klik hier om er meer over te vernemen.

Dit jaar vindt de proclamatie met de plechtige prijsuitreiking plaats op zaterdag 24 mei 2014 om 10.30 uur in de Aula Pieter De Somer van de KU Leuven, Charles Deberiotstraat 24 te Leuven. Er is beperkte ondergrondse parking onder de aula of in de naburige parking Heilig Hart, Naamsestraat 102 te Leuven.

Om de uitnodiging te bekijken, klik hier

 

Laatst aangepast op vrijdag, 02 december 2016 14:27

sponsorbalk website