Minister Lieten huldigt alle deelnemers aan de Internationale Olymiades 2010.

Op donderdag 28 oktober 2010 werden onze Vlaamse deelnemers aan de internationale olympiades voor natuurwetenschappen gehuldigd door viceminister-president Ingrid Lieten, Vlaams minister van innovatie, overheidsinvesteringen, media en armoedebestrijding. De huldiging vond plaats op het kabinet van de minister.

Professor Luc Van Meervelt, coördinator van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen, nam als eerste het woord en heette iedereen welkom. Hij feliciteerde de deelnemers met hun uitzonderlijke prestaties en dankte minister Lieten voor haar interesse en warme ontvangst.

Minister Lieten stak de laureaten een hart onder de riem, want jonge wetenschappers vormen een belangrijke positie in onze hedendaagse en toekomstige maatschappij. Zij staan voor heel wat uitdagingen. Zij wenste hen heel veel succes met hun verdere studies en hoopt dat zij geprikkeld worden om deze vele en nieuwe uitdagingen als wetenschappers aan te gaan. Nadien nodigde zij één voor één de laureaten uit om naar voor te komen. Zij wenste hun persoonlijk proficiat en overhandigde een klein aandenken.

Nadien mochten onze laureaten samen met de minister op de foto en was er nog tijd voor een praatje met de minister en haar kabinetsmedewerkers.  

Om het persbericht te lezen dat verscheen, klik hier.