Tweede ronde Vlaamse Biologie Olympiade op 19 maart 2014 van 15 tot 17 uur.

Resultaten informatie

De punten van de tweede ronde van de biologieolympiade worden pas vrijgegeven nadat de finalisten hun deelname hebben geconfirmeerd. De leraren worden verwittigd of zij een finalist hebben of u kunt de lijst opvragen door hier te klikken. De schoolverantwoordelijken worden verwittigd wanneer de punten van de niet-finalisten op de website beschikbaar zijn. De finalisten hun punten kunnen worden opgevraagd na de finale, want een deel van hun punten telt namelijk mee.

Aantal geplaatste deelnemers: 109

Effectieve deelnemers: 84

Aantal deelnemende scholen: 53

Cesuur: 41/60.

Overzicht finalisten: klik hier om de namen te raadplegen.

De finale gaat door op zaterdag 26 april 2014. Zij worden persoonlijk uitgenodigd voor de stagedagen ter voorbereiding van deze finale en de finale zelf. De stage gaat door aan de KU Leuven en het Museum voor Natuurwetenschappen te Brussel van vrijdag 4 tot maandag 7 april 2014. Voor bijkomende informatie en de andere stagedagen, klik hier.

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde score 32,8
   
Standaard afwijking     9,2
   
Minimum score 17
   
Maximum score 53
   
Aantal deelnemers 84

 

Vragen en Oplossingen

Het comité van de Vlaamse Biologie Olympiade stelt geen vragen en antwoorden ter beschikking. 

In de wedstrijdbrochure kan de te kennen leerstof voor de tweede ronde worden teruggevonden.

 

Deelname

In totaal behaalden 109 leerlingen de cesuur van 83% waardoor ze zich plaatsten voor de tweede ronde van de Vlaamse Biologie Olympiade. Door middel van hun toegangscode kunnen de leraren de individuele score van hun leerlingen opvragen.

Als voorbereiding krijgen de leerlingen via hun leraar een gedrukte cursus die zij moeten instuderen en de uitnodiging voor de tweede ronde. Deze worden verstuurd de week na de eerste ronde. De cursus kan ook door hun leraar worden afgeladen van onze website. Hiervoor moeten zij zich aanmelden.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke biologie, die ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bevestigd of zijn/haar leerling(en) deelneemt/deelnemen en dit vóór 14 februari 2014.

 

Locaties

Klik hier om de verschillende locaties te raadplegen.