De 27ste Internationale Biologie Olympiade vond plaats van 16 tot 24 juli 2016. Het gastland was Vietnam. De deelnemers gingen een week vol uitdagingen tegemoet in Hanoi. Op de site van IBO 2016 vind je de rubriek "Media" waar je nieuwsbrieven, video's en foto's kunt bekijken.

Het Belgisch team was samengesteld uit de 2 beste finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade, namelijk Lucas De Vrieze en Brent Van Hul, en de Franstalige Olivier Chabot en Christophe Ortmans. Samen namen zij het op tegen de besten van de wereld en behaalden fantastische resultaten.
 

Openingsceremonie, v.l.n.r. Brent Van Hul, Olivier Chabot, Lucas De Vrieze en Christophe Ortmans

 

  Onze Vlaamse jongens behaalden beide een bronzen medaille. De Franstaligen ontvingen één eervolle vermelding.

Aan allen een dikke proficiat.

Ook proficiat aan hun begeleiders en allen die in het schooljaar 2015-2016 meewerkten om dit mogelijk te maken.

 

 

Slotceremonie, v.l.n.r. Christophe Ortmans (eervolle vermelding), Olivier Chabot, Brent Van Hul (brons),  Linh Tran Nhat (teamgids), Lucas De Vrieze (brons), Ir. Geert Vansintjan (hoofd ontwikkelingssamenwerking Belgische ambassade in Vietnam).

Verslagen en video ambassadeurs:
1. Video
2. Laureaten Lucas De Vrieze en Brent Van Hul
3. Persbericht

 

Overzicht van de practica van de IBO sinds 1995 tot 2014. Dit geeft eveneens een beeld van de practica proeven waaraan de finalisten zich mogen verwachten tijdens de finale van de Vlaamse Biologie Olympiade.