De 51ste Internationale Fysica Olympiade zou hebben doorgegaan in Vilnius te Litouwen van 18 tot 26 juli 2020, maar werd omwille van het COVID-19 virus afgelast.

Meer informatie vind je terug door hier te klikken.
  

  Alternatief
De European Physics Olympiad of EuPhO werd weliswaar ook afgelast, maar op 20 en 21 juli 2020 organiseren zij hun olympiade online en zouden onze finalisten kunnen deelnemen.
Pieter Van Steenweghen (Heilig Hart van Maria Berlaar, foto boven) en Arn De Moor (Sint-Barbaracollege Gent, foto onder) hebben laten weten dat zij graag willen deelnemen.
Meer info op https://eupho.ee/
Pieter en Arn behaalden beide een zilveren medaille. Wij wensen hen van harte proficiat met dit prachtig resultaat.
Ook een woordje van dank aan hun begeleider mevr. Bernadette Hendrickx die getracht heeft om hen het examen in de best mogelijke omstandigheden te laten afleggen.

   

Ervaring 2019

In de zomer van 2019 namen 364 jongeren uit de ganse wereld (78 landen) het tegen elkaar op in Tel Aviv (Israël). Het bleek een aartsmoeilijke editie. De medaille grenzen lagen dit jaar extreem laag. Voor een gouden medaille moest je minimum 27,2/50 behalen. Dit maakt dan de eervolle vermelding van Ward Bruyndonckx eens zo heuglijk. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.