De 51ste Internationale Fysica Olympiade zou dit schooljaar doorgaan in Vilnius te Litouwen van 17 tot 24 juli 2021. Meer info op de website www.ipho2021.lt. Maar omwille van de corona pandemie werd IPhO 2021 online georganiseerd aan de KU Leuven.

Het Belgische team was samengesteld uit de 2 beste Vlaamse en 3 beste Waalse finalisten. Onze Vlaamse deelnemers werden bekendgemaakt op de proclamatie van 23 mei 2021 en zijn Rutger Dobbelaere en Matthias Tant. Zij werden begeleid door prof. Jacky Hellemans en Juan Diaz.

Proficiat Rutger en Matthias met de behaalde resultaten en in het bijzonder aan Mathias voor de eervolle vermelding.

Ook proficiat aan de begeleiders en dank voor het vele werk dat een IPhO met zich meebrengt.

  


v.l.n.r. Rutger Dobbelaere, Matthias Tant en de 3 Franstalige deelnemers. (Klik op de foto om te vergroten.)

  

Editie 2020

Het organiserend land Litouwen lastte de IPhO 2020 af omwille van de corona pandemie. Er werd naar een alternatief gezocht en zo konden Pieter Van Steenweghen en Arn De Moor delen aan de European Physics Olympiad in de zomer van 2020. Pieter en Arn behaalden beide een zilveren medailleKlik hier voor meer info.

 

Editie 2019

In de zomer van 2019 namen 364 jongeren uit de ganse wereld (78 landen) het tegen elkaar op in Tel Aviv (Israël). Het bleek een aartsmoeilijke editie. De medaille grenzen lagen dit jaar extreem laag. Voor een gouden medaille moest je minimum 27,2/50 behalen. Dit maakt dan de eervolle vermelding van Ward Bruyndonckx eens zo heuglijk. Klik hier voor meer info.

De video's van onze ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken.