Woensdag 7 februari 2018 van 15 tot 17.30 uur op de gekozen locatie bij inschrijving.

De tweede ronde gebeurt schriftelijk en bestaat uit een grote variatie aan soorten vragen.

Voor de te kennen leerstof, klik hier. Indien een onderdeel van de te kennen leerstof nog niet werd gezien op het ogenblik van de olympiade, maakt de deelnemer zich dit eigen door zelfstudie en/of met eventuele hulp van zijn/haar leerkracht.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. Wel worden de vragen met antwoorden van de editie 2014 ter beschikking gesteld als voorbeeld in onze "Vragenbank".

Voor de tweede ronde brengen de leerlingen mee:

  1. atlas: “Plantyn Algemene Wereldatlas” of “De Boeck Atlas”.

  2. geodriehoek

  3. eenvoudige rekenmachine

  4. schrijfgerief en kleurpotloden (minstens 4 kleuren)

Deze ronde wordt gelijktijdig in elke provincie georganiseerd.

De 17 best geklasseerde leerlingen van de tweede ronde aangevuld met de beste TSO-deelnemer gaan naar de finale.

De schoolverantwoordelijken worden per mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn. In het overzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de finale.

  

Deelname

De 371 besten deelnemers van de eerste ronde plaatsten zich voor de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en kunnen hun leerlingen inschrijven voor deze ronde via de website en dit vóór 15 januari 2018. De mogelijke locaties van deelname zijn UAntwerpen, HOWEST Brugge, UGent, UHasselt en KU Leuven.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de schoolverantwoordelijke geografie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorgaat wordt in de tweede helft van januari naar hen verstuurd per e-mail.