Sfeerbeelden editie 2021
Sint-Lodewijkscollege Lokeren
Sint-Lodewijkscollege
Lokeren
 
viio Tongeren
viio
Tongeren
 
Sint-Gertrudiscollege Wetteren
Sint-Gertrudiscollege
Wetteren
 
Sint-Godelieve-Instituut Sint-Martens-Lennik/
Sint-Godelieve-Instituut
Sint-Martens-Lennik

Klik op de foto's om ze te vergroten.

 

Vragen en oplossingen

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van de vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.

De vragen en antwoorden van deze editie worden eerdaags opgeladen.

  

Info vooraf aan de eerste ronde

Wanneer:     28 oktober 2020, start stipt om 13 uur en eindigt exact om 15 uur (geen uitzonderingen mogelijk).

Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 12 oktober 2020.
  

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke geografie van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op de website olympiade.cc.kuleuven.be. Het openingsscherm kan van een andere olympiade zijn, maar wordt een aantal dagen voor de eerste ronde geactiveerd. Ongeveer gelijktijdig worden de inlogcodes voor de deelnemers en een aantal reservecodes per school opgeladen in de leraarmodule. De vakverantwoordelijke ontvangt op dat moment een e-mail met de instructies over het verloop.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het VGO comité) worden minimum 200 deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De vakverantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...