De tweede ronde Vlaamse Geografie Olympiade vond plaats op 8 februari 2017 van 15 tot 17.30 uur.

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 6 maart de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode.

Aantal geplaatste deelnemers: 330

Effectieve deelnemers: 270

Aantal deelnemende scholen: 117

De 18 finalisten werden geselecteerd volgens het wedstrijdreglement, namelijk "de 17 best geklasseerde leerlingen worden uitgenodigd voor de finale, aangevuld tot een minimum van 2 deelnemers per provincie en de beste TSO-deelnemer. De leerlingen tellen in de rangschikking mee in de provincie waar hun school gelegen is".

Overzicht van de finalisten: klik hier om de namen te raadplegen. 

De finale gaat door van 28 tot 30 april 2017. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor deze finale (klik hier voor info) zelf.

 

(Klik op de grafiek om te vergroten)

      
Gemiddelde 62/100
   
Standaard afwijking     10
   
Minimum score 34/100
   
Maximum score 87,5/100
   
Aantal deelnemers 270

 

Vragen en antwoorden

De te kennen leerstof is opgenomen in de wedstrijdbrochure, klik hier om deze te raadplegen.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. Wel worden de vragen met antwoorden van de editie 2014 ter beschikking gesteld als voorbeeld in onze Vragenbank.

  

Deelname

De 330 besten deelnemers van de eerste ronde plaatsten zich voor de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en kunnen hun leerlingen inschrijven voor deze ronde via de website en dit vóór 26 januari 2017. De mogelijke locaties van deelname waren UAntwerpen, HOWEST Brugge, UGent, UHasselt en KU Leuven.

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verliep via de schoolverantwoordelijke geografie. De uitnodigingen met de exacte locatie waar de proef doorging werden in de tweede helft van januari naar hen verstuurd per e-mail.