De 16de Internationale Geografie Olympiade werd georganiseerd in Hongkong van 30 juli tot en met 5 augustus 2019. Het thema is "Discovering a vibrant city for our smart future". Meer informatie door hier te klikken en bekijk zeker ook de welkom video door hier te klikken. Volgen op facebook kan ook.

Langs de Franstalige zijde in België worden geen GEO-Olympiades georganiseerd. Hierdoor kunnen de vier beste finalisten deelnemen. Samen nemen zij het op tegen de besten van de wereld. Hopelijk mag ons team mooie resultaten behalen.

Deze zomer namen Jan Livens (Vita et Pax College Schoten), Wannes Verbeiren (DvM Humaniora Aalst), Carsten Geeurickx (Katholiek SO Sint-Angela Ternat) en Maarten Pluym (Sint-Victorinstituut Turnhout) deel. Zij werden begeleid door mevrouw Ingrid Van den Zegel en de heer Hendrik Meersman.

Ondertussen weten we dat ze een typhoonalarm 8 hebben doorstaan, dat het veldwerk niet in het nat maar in het kletsnat doorging en dat ze nu klaar staan om op post-trip te gaan naar China.

Maar het belangrijkste zijn de mooie resultaten. Het team behaalde de 2de prijs bij de posterpresentatie en Jan en Carsten behaalden beide een bronzen medaille.

Dikke proficiat aan gans het team en hun begeleiders. Frank Deboosere tweette eveneens zijn felicitaties.

Persberichten
Nieuwsblad Regio Opwijk van 6-08-2019.

 

Polo's team       Groepsfoto tijdens uitzwaaien op Zaventem       iGeo 2019 Collage       iGeo 2019 poster presentatie

 

  

Ervaring 2018

In de zomer van 2018 namen jongeren uit een 50-tal landen het tegen elkaar op in Quebec (Canada). Ons team behaalde mooie resultaten. Diederik Dujardin en Arnaut Cautaerts behaalden brons. Klik hier voor meer info en hun video. 

Poster presentatie

     

v.l.n.r. Lowie, Arnout, Diederik en Klaas