De 17de Internationale Geografie Olympiade wordt georganiseerd door Turkije. Omwille van de coronapandemie zal deze online doorgaan van 11 tot 16 augustus 2021

Meer informatie vind je terug door hier te klikken.

Het Belgische team was samengesteld uit de 4 beste finalisten die zich kandidaat stelden om deel te nemen aan online iGeo. Zij werden bekendgemaakt op de proclamatie van 23 mei 2021 en zijn Thijs Augustinus, Rune De Clercq, Niels Laceur en Janne Peeters. Zij werden begeleid door Jan De Smet en Hendrik Meersman. 

Proficiat aan alle deelnemers en in het bijzonder aan Niels met het behalen van een bronzen medaille.  

 

Sfeerbeelden 2021
                 

(Klik op de foto's om te vergroten.)

  

Editie 2020

Omwille van de coronamaatregelen ging de iGeo niet door, maar werd deelgenomen aan de online European Geography Olympiad of EGeo. Meer uitleg vind je terug door hier te klilkken.

EGeo team    EGeo team    EGeo team

 

Editie 2019

In totaal namen 166 jongeren uit de ganse wereld (43 landen) het tegen elkaar op in Hongkong. Een typhoonalarm van 8 doorstaan, veldwerk niet in het nat maar in het kletsnat, protesten en betogingen ... dit waren naast de theoretische en praktische proeven en de poster presentatie de ingrediënten van de iGeo 2019. Het team behaalde de 2de prijs bij de posterpresentatie en twee bronzen medaille. Klik hier voor meer info, want er verschenen verschillende krantenartikels.

De video's van de ambassadeurs zijn te bekijken door hier te klikken

Polo's team       Groepsfoto tijdens uitzwaaien op Zaventem       Collage iGeo 2019