Info vooraf aan de eerste ronde

Wanneer:     23 februari 2022, start stipt om 13 uur en eindigt exact om 15 uur (geen uitzonderingen mogelijk).
Locatie:        de school van de deelnemers

Inschrijven kan tot 1 februari 2022.
 

De eerste ronde bestaat uit meerkeuzevragen met 4 alternatieve antwoorden waarvan slechts één juist is. Per vakgebied worden 15 vragen gesteld. De vragen zijn voor alle leerlingen dezelfde, maar worden in een andere volgorde getoond. 

Deze ronde verloopt via het internet en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke JON van de school. Het eerlijk verloop van deze ronde kan door de jury worden gecontroleerd door een onaangekondigd bezoek. Ook worden de scores nauwkeurig geanalyseerd. In geval dat fraude wordt vastgesteld, kan aan de school verdere deelname worden ontzegd.

De online toets wordt afgenomen op het platform van usolv-it. De schoolverantwoordelijken kunnen de URL’s downloaden in de leraarmodule van zodra deze beschikbaar (+/- één week voor eerste ronde). Op dat ogenblik ontvangen zij een e-mail met de instructies over het verloop van de eerste ronde.

Op basis van een selectiepercentage (jaarlijks bepaald door het JON comité) worden een 200-tal deelnemers geselecteerd voor de tweede ronde. De JON verantwoordelijken worden per e-mail verwittigd wanneer de resultaten op de website beschikbaar zijn en in het resultatenoverzicht wordt aangegeven wie toegelaten wordt tot de tweede ronde.

Klik hier voor meer informatie over de online afname, zoals de richtlijnen voor leraren en leerlingen, pc vereisten, wat bij netwerk problemen ...

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

Om de vragen met de bijhorende oplossingen van de vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank of surf naar het platform van usolv-it.

 

Sfeerbeelden editie 2021

 

GO! Atheneum Oudenaarde 
GO! Atheneum
Oudenaarde
 
Guldensporencollege Kortrijk 
Guldensporencollege
Kortrijk
 
Klein Seminarie Hoogstraten 
Klein Seminarie
Hoogstraten
 
WICO Lommel 
WICO
Lommel
Sint-Martinusscholen Asse 
Sint-Martinusscholen
Asse
 
't Saam Campus Aloysius Diksmuide 
't Saam Campus Aloysius
Diksmuide
 
Prizma Campus College Izegem 
Prizma Campus College
Izegem
 

Klik op de foto's om ze te vergroten.