Aandacht
De winnaars van een gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor de Vlaamse selectieproef voor de European Olympiad Experimental
Science of EOES (meer info: www.eoes.be).

  

Info vooraf aan de tweede ronde

Wanneer:     30 april 2022 van 13.30 tot 15.30 uur.

Locatie:        gebouw van het Museum voor Dierkunde van de KU Leuven (klik hier voor de exacte locatie en wegbeschrijving).
                      We bekijken of er nog op een tweede locatie kan worden georganiseerd.
 

Tijdens de tweede ronde krijgen de leerlingen 10 meerkeuzevragen die geordend zijn per vakgebied. Voor de vragen van aardrijkskunde mogen zij één van volgende atlassen “Plantyn Algemene Wereldatlas” of “De Boeck Atlas” gebruiken. Deze atlas, een geodriehoek en schrijfgerief moeten zij meebrengen. De organisatie stelt een eenvoudige rekenmachine ter beschikking. 

Voor meer info over deze ronde, klik hier.

   

Deelname

De +/- 200 beste deelnemers van de eerste ronde worden toegelaten tot de tweede ronde. De JON schoolverantwoordelijken krijgen kort na de eerste ronde bericht of zij leerlingen hebben die doorgaan naar de tweede ronde. Wanneer zij leerlingen hebben die zich plaatsten, loggen zij in op de "leraarmodule" (op onze website rechts boven) met hun toegangscode en brengen volgende zaken in orde:

  • Ingave e-mailadres van zijn/haar leerling(en). Zo kan onze peter Frank Deboosere hen feliciteren + kan de deelnemer zijn inlogcode ontvangen voor het online systeem
  • Vóór 1 april 2022 aanduiden of een leerling al dan niet zal deelnemen.  

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verloopt via de JON schoolverantwoordelijken. Zij zullen een 2-tal weken vooraf aan de tweede ronde een uitnodiging per mail ontvangen met de exacte locatie waar de proef doorgaat en andere praktische informatie. Deze info wordt niet naar de deelnemers verstuurd.

 

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. 

  

Activiteit

Indien de coronapandemie geen maatregelen oplegt, organiseren wij na de proef voor de deelnemers en hun begeleiders een bezoek brengen aan het Museum voor Dierkunde van de KU LeuvenKlik hier voor meer info.

  

Sfeerbeelden

In 2020 werd de 2de ronde eveneens online georganiseerd omwille van de coronamaatregelen. Sfeerbeeld van in het College te Torhout.