Solvay organiseert in samenwerking met zijn partners opnieuw "Girls Leading in Science" of GirLS en vragen om volgend bericht te verspreiden:
  
Beste leerlingen, leraren en vrienden van de wetenschappen en technologiën,

Afgelopen juni lanceerden we de 2019/2020 editie van onze "Girls Leading in Science" -wedstrijd, die jonge studenten van het 5de en het 6de secundair onderwijs (meisjes en jongens) aanmoedigt om wetenschappelijke of technische studies te volgen. De eerste editie was een groot success. We hebben 34 videos’s van 120 studenten uit 22 Franstalige en Nederlandstalige scholen ontvangen.

Tijdens de zomer zijn we niet inactief gebleven! Ontdek met onze gloednieuwe visual de recente samenwerking Solvay - BeWise (het platform van vrouwelijke wetenschappers in België).

Hieronder vind u een tekst voor de leerlingen. Voel vrij om de poster in bijlage te delen!

Alvast bedankt voor uw enthousiasme en uw medewerking! 

"Heb je interesse in wetenschap, droom je ervan een wetenschapper te worden of wil je een technologische start-up ontwerpen?
Doe mee aan de "Girls Leading in Science - GirLS 2019/2020" wedstrijd van de meest geweldige film!
Eind september sturen wij je een link waar je jouw video kunt registreren en verzenden.
Je hebt tot 6 november 2019 om je filmpje te uploaden. Maar LET OP: babbelaars niet welkom, je video mag niet langer dan 3 minuten duren!
Wil je weten wie er gaat winnen? en wat de prijs juist is? Vraag aan je leraar/lerares en 50 finalisten worden bekend gemaakt gedurende januari 2020!

Succes aan alle leerlingen die zullen deelnemen!

--
Het GirLS 2019/2020 team.

 

Meer informatie: 

  • Klik hier voor informatie over de preselecties
  • Klik hier voor informatie over de finale (onder voorbehoud).

De informatie is in de beide landstalen opgesteld.