Het usolv-it platform is een elektronisch oefen-, toets- en inspiratieplatform voor leerkrachten en leerlingen met een grote voorraad aan interessante oefeningen. Je vindt er ook alle vragen van de eerste rondes van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen terug. (Klik op de gekleurde banner op deze pagina.)

 

Leerlingen

Test je je kennis in de biologie, chemie, fysica en/of geografie testen en bereid je voor op de verschillende wetenschapsolympiades van de derde graad:

  1. Klik op de gekleurde banner hieronder
  2. Selecteer de olympiade.
  3. Kies je onderwerp (optioneel).
  4. Los de vragen op.
  5. Ontvang je score.
  6. Overloop bij elke vraag de uitleg over het juiste antwoord.

 

 

Leerkrachten

Alle secundaire scholen kunnen gratis aansluiten zo heb je als leerkracht toegang tot alle oefeningen en kunnen er op maat gemaakte oefenreeksen worden samengesteld, voor zowel online gebruik als op papier. Dit is interessant voor lesvoorbereidingen, toetsen ... (Klik hier voor "Leerkacht" of op de banner hierboven voor "Leerling".)

 

Athena

Leerlingen van de derde graad secundair onderwijs krijgen toegang tot Athena (onderdeel usolv-it) wanneer zij worden ingeschreven voor één of meerdere olympiades en als de school een lidmaatschap heeft voor usolv-it.

Ook na inschrijving voor het toelatingsexamen arts, tandarts of dierengeneeskunde ontvangt de deelnemer een login.

Zo kan er worden geoefend met vragen uit de universitaire ijkingstoetsen, het toelatingsexamen arts, tandarts en dierengeneeskunde, de Vlaamse Wiskunde Olympiade en de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. 

Ideaal als voorbereiding voor deelname aan een olympiade of om je sterker te maken voor het hoger onderwijs.

Voor meer info klik hier.

 

   

 

Voor meer uitleg, ga naar www.usolvit.be.

Lees ook de flyer van usolv-it door hier te klikken, belangrijk usolv-it maakt deel uit van i-learn.