Het usolv-it platform is een elektronisch oefen-, toets- en inspiratieplatform voor leerkrachten en leerlingen met een grote voorraad aan interessante oefeningen, onder andere ook van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

Momenteel zijn alle vragen uit het verleden van de eerste en tweede ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade beschikbaar, klik hier om te oefenen.

Voor de volgende olympiades is er al een beperkt aanbod en kan er geoefend worden met een aantal oefeningen uit vroegere olympiades:

  • klik hier voor de Vlaamse Biologie Olympiade.
  • klik hier voor de Vlaamse Fysica Olympiade.
  • klik hier voor de Vlaamse Geografie Olympiade

 

In de loop van het schooljaar 2018-2019 zullen alle ingeschreven leerlingen, waarvan de school een licentie op usolv-it heeft, ook toegang krijgen tot het afgeschermd gedeelte van usolv-it. Zij zullen van hun leerkracht(en) een login krijgen waardoor zij zich nog beter kunnen voorbereiden op de olympiades door de extra oefeningen.

Voor meer uitleg, ga naar www.usolvit.be of om de brochure lezen klik hier.

 

Leerkrachten

Wanneer de school van een leerkracht lid wordt of is van de usolv-it gebruikersgroep, dan krijgt hij/zij toegang tot alle oefeningen en kunnen er op maat gemaakte oefenreeksen worden samengesteld, voor zowel online gebruik als op papier. Dit is interessant voor lesvoorbereidingen, toetsen ... 

 

Leerlingen

Als leerling kun je je kennis in de biologie, chemie, fysica en/of geografie testen en je voorbereiden op de verschillende natuurwetenschapsolympiades van de derde graad. Je kunt zelf een toets samenstellen en deze online afleggen. Onmiddellijk na het indienen toont het systeem de score en kun je feedback krijgen bij elke vraag.   

Ga de uitdaging aan en test je kennis.