Om de finalisten voor te bereiden op de finale organiseert het comité van de Vlaamse Biologie Olympiade een 4-daagse stage tijdens de paasvakantie. De stage gaat door aan de UAntwerpen. Omwille van het specifieke karakter en om de teamgeest te verstevigen is dit met overnachtingen. 's Avonds worden een aantal ontspannende activiteiten voorzien. Deze stage is gratis, enkel de verplaatsingsonkosten naar en van zijn ten laatste van de deelnemers.

De stage gaat door tijdens de paasvakantie van maandag 8 t.e.m. donderdag 11 april 2024. Iedere finalist krijgt een persoonlijke uitnodiging (inschrijven is noodzakelijk!).

De finalisten ontvangen elektronisch een cursus die zij meebrengen naar de stage. De cursus heeft als inhoud:

  • biostatistiek en oefeningen
  • plantkunde (anatomie, morfologie; microscopie, zaden&vruchten, ongeslachtelijke voortplanting, test jezelf; chromatografie)
  • dierkunde
  • evolutiereconstructie en oefeningen
  • gentechnologie en biotechnologie

  

Extra te kennen materiaal

Een aantal studenten, betrokken bij het iGEM-project van de KU Leuven, hebben voor het gedeelte biotechnologie een aantal korte online-lessen voorzien. Deze kun je bekijken op YouTube, klik hier. Ook hebben zij 2 powerpoints samengesteld: De wondere wereld van synthetische biologie deel 1 & deel 2.

Uit deze lessen zal minstens één vraag gesteld worden op de finale.

 

Sfeerbeelden editie 2023

Voor het fotoalbum van de stage klik hier.