De tweede ronde van de Vlaamse Biologie Olympiade vond plaats op 7 maart 2018 van 15 tot 17 uur. 

 

Resultaten informatie

De schoolverantwoordelijken kunnen vanaf 15 maart de resultaten van hun leerlingen opvragen door zich op de website aan te melden met de reeds eerder ontvangen toegangscode.

Aantal geplaatste deelnemers: 209

Effectieve deelnemers: 141

Aantal deelnemende scholen: 104

Cesuur: score 1ste ronde ≥81% en score 2de ronde ≥84%

De finale gaat door op 28 april 2017. De finalisten worden persoonlijk uitgenodigd voor deze finale (klik hier voor meer info) zelf.

(Klik op de grafiek om te vergroten)

  

(Klik op de grafiek om te vergroten)

  

(Klik op de grafiek om te vergroten)

Aantal deelnemers: 141
Gemiddelde score: 68,56%
Standaard afwijking: 13,09
Minimum score: 22%
Maximum score: 93

 

Aantal vijfdejaars: 30
Gemiddelde score: 61,73%
Standaard afwijking: 13,31
Minimum score: 34%
Maximum score: 85

 

Aantal zesdejaars: 111
Gemiddelde score: 70,41%
Standaard afwijking: 12,45
Minimum score: 22%
Maximum score: 93

 

Vragen en antwoorden

Om de te kennen leerstof te raadplegen, klik hier. Indien een onderdeel van de te kennen leerstof nog niet werd gezien op het ogenblik van de olympiade, maakt de deelnemer zich dit eigen door zelfstudie en/of met eventuele hulp van zijn/haar leerkracht.

De wedstrijdvragen van de tweede ronde worden niet vrijgeven. 

Op de website www.vob-ond.be staan vragen die bedoeld zijn ter voorbereiding op de twee schiftingsrondes en de finale. Deze staan onder copyright van "Vereniging voor het onderwijs in de biologie, de milieuleer en de gezondheidseducatie vzw".

  

Deelname

De 209 best geplaatste deelnemers van de eerste ronde gingen door naar de tweede ronde. De leraren kregen een bericht van wie zich plaatste en konden de deelname van hun leerlingen bevestigen voor deze ronde via de website vóór 26 februari 2018. De mogelijke locaties van deelname waren UHasselt en UGent (klik hier voor de detail).

Alle communicatie in verband met de tweede ronde verliep via de schoolverantwoordelijke biologie. Zij ontvingen een uitnodiging met de exacte locatie waar de proef doorging.