Aantal deelgenomen scholen: 152

Aantal deelnemers: 317

Cesuur: ≥ 73,3%

De 16 finalisten worden op zaterdag 27 april 2024 verwacht aan de KU Leuven Kulak (Kortrijk) voor de finale, klik hier voor meer info. Er werd 1 reserve finalist aangeduid.

2024-VFO_R2 Grafiek scores

(Klik op de grafiek om te vergroten.)

Totaal aantal deelnemers: 317
Gemiddelde score: 49,4%
Minimum score: 20%
Maximum score: 100%
Aantal finalisten: 16

Aantal vijfdejaars: 72
Gemiddelde score: 50,1%
Minimum score: 21,7%
Maximum score: 100% 
Aantal finalisten: 5

 

 

Aantal zesdejaars: 245
Gemiddelde score: 49,2%
Minimum score: 20%
Maximum score: 90,8%
Aantal finalisten: 11

   

Vragen en oplossingen

Klik hier voor de te kennen leerstof.

De wedstrijdvragen van de tweede rondes worden niet vrijgegeven (enkel de antwoorden worden gepubliceerd). Om de antwoorden van deze editie te raadplegen, klik hier.

Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

   

Activiteit

Voor de leerlingen die zich plaatsen voor de tweede ronde wordt een VIP-bezoek aan het Planetarium te Brussel aangeboden en dit op woensdag 15 mei 2024 om 17 uur (max. 170 deelnemers).

Vooraf inschrijven is noodzakelijk. De betrokken leerkrachten en deelnemers ontvangen tijdig de instructies om zich te registreren.

 

  

Info vooraf aan de tweede ronde  

Wanneer:     21 februari 2024 van 14 tot 17 uur

Locatie:        de Vlaamse universiteiten (klik hier voor de exacte locaties)

 

Na de eerste ronde krijgen de leraars een bericht als ze leerlingen hebben die zich plaatsten voor de tweede ronde. In de "leraarmodule" (inloggen rechtsboven op onze website met toegangscode) bevestigen zij de deelname van deze leerlingen en dit  vóór 5 februari 2024.

Tot de tweede ronde werden de 350 beste deelnemers van de eerste ronde toegelaten. Zij kregen een e-mail met felicitaties van onze meter Jacotte Brokken en peter Frank Deboosere.

Alle andere communicatie verloopt via de leerkrachten. Zij ontvangen tijdig de instructies en lichten hun deelnemers in.

De deelnemers krijgen een vragenbundel met meerkeuzevragen die telkens 4 alternatieve antwoorden hebben. Hun antwoorden duiden ze aan op een gepersonaliseerd antwoordformulier.

Na de tweede ronde worden de leerkrachten verwittigd per e-mail als de resultaten online staan en worden de finalisten bekendgemaakt. 

Voor meer algemene informatie over de tweede ronde, klik hier.