De Vlaamse Geografie Olympiade of VGO is een wedstrijd waarin leerlingen, van de derde graad secundair onderwijs, theoretische vragen en praktische oefeningen over geografie beantwoorden.

De VGO bestaat uit 3 rondes. Na elke ronde bepaalt de jury het selectiepercentage om door te gaan naar de volgende. De eerste ronde verloopt online op de school van de deelnemers en staat onder toezicht van de vakverantwoordelijke aardrijkskunde. In de tweede ronde (provinciaal georganiseerd) strijden een 300-tal deelnemers voor één van de 18 finale plaatsen. De finale wordt dit schooljaar georganiseerd door de provincie Limburg. De vier besten van de finale worden afgevaardigd naar de Internationale Geografie Olympiade of iGeo. Tijdens de proclamatie ontvangt elke finalist mooie prijzen en wordt de iGeo afvaardiging bekendgemaakt.

Alvorens leerlingen in te schrijven, lees je best het wedstrijdreglement door hier rechts in het menu te klikken op "Algemeen reglement".

Elke ronde vraagt een bepaalde voorkennis, die je kunt nalezen door hier rechts in het menu te klikken op "Te kennen leerstof". De vragen van de eerste ronde kun je bekijken onder wedstrijdvragen of oefenen kan op usolv-it.

Hieronder vind je van het verloop. Klik eveneens rechts in het menu voor meer uitleg over elke fase.

  

Overzicht 25ste jaargang, editie 2020
Klik hier voor meer info over iGeo 2019
Inschrijvingen       vanaf 1 september 2019 tot 28 oktober 2019                                    Collage iGeo 2019
Eerste ronde   6 november 2019  
Tweede ronde   5 februari 2020  
Finale   25 april 2020  
Proclamatie   24 mei 2020 om 15 uur  
iGeo te Istanboel (Turkije)   11 tot 17 augustus 2020