Rond 15 september wordt naar alle directies van het secundair onderwijs, waar in de tweede en derde graad wetenschappen in het lessenpakket zijn opgenomen, de aankondiging van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen gestuurd.

Deze aankondiging omvat een begeleidend schrijven aan de directie, de wedstrijdposter per vakgebied en voor elke olympiade verantwoordelijke een brief met zijn/haar toegangscode tot de "Leraarmodule" van de website. Met deze code kunnen leerlingen worden ingeschreven, hun resultaten opgevraagd, getuigschriften worden afgedrukt, ...

Per olympiade is er één leraar het aanspreekpunt van het wedstrijdsecretariaat en deze persoon zal alle correspondentie via e-mail en/of post ontvangen.

De schoolverantwoordelijke voor een bepaalde olympiade kan wel nog twee andere e-mail adressen toevoegen, zodat eventuele collega's eveneens op de hoogte worden gehouden per e-mail (niet per post).

Leraars die zich in vorige edities registreerden, krijgen bij aanvang van de inschrijvingen een e-mail wanneer de brieven en posters vertrekken op het wedstrijdsecretariaat. 

 

 Andere algemene praktische info: