Rond 15 september ontvangen de schooldirecties van het secundair onderwijs, waar in de tweede en derde graad wetenschappen in het lessenpakket zijn opgenomen, de aankondiging van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

Deze aankondiging omvat een begeleidend schrijven aan de directie, de wedstrijdposter per vakgebied en voor elke olympiade verantwoordelijke een brief met zijn/haar toegangscode tot de "Leraarmodule" van de website. Met deze code kunnen leerlingen worden ingeschreven, hun resultaten opgevraagd, getuigschriften worden afgedrukt ...

Het wedstrijdsecretariaat heeft per olympiade één leraar als het aanspreekpunt. Deze persoon ontvangt alle correspondentie via e-mail en/of post.

De schoolverantwoordelijke voor een bepaalde olympiade kan wel nog twee andere e-mail adressen toevoegen, zodat eventuele collega's eveneens op de hoogte worden gehouden per e-mail (niet per post).

Leraars die zich in vorige edities registreerden, krijgen bij de start van een nieuw schooljaar een e-mail met hun toegangscode en wanneer de brieven en posters vertrekken naar de schooldirecties. 

Lees zeker het wedstrijdreglement om ontgoochelingen te voorkomen. 

 

 Andere algemene praktische info: