Opmerking: JON heeft geen finale (zie bij Junior Olympiade). 

  

Stage

Ter voorbereiding op de finales biologie, chemie en fysica worden er stagedagen georganiseerd (niet bij geografie). Deze stages zijn kosteloos voor de deelnemers. Enkel de verplaatsing van en naar zijn de laste van de deelnemer. 

Wanneer een deelnemer zich plaatste voor meerdere finales, kan hij/zij deelnemen aan alle stages van al de finales waarvoor hij/zij zich plaatste en dit kosteloos.

Voor biologie en chemie zijn dit een aantal aaneensluitende dagen in de paasvakantie. Dit houdt in dat er wordt overnacht in een jeugdherberg. De deelnemers krijgen vooraf alle details.

Voor fysica worden er een aantal zaterdagen georganiseerd. Het aantal zaterdagen is afhankelijk van de deelnemende Vlaamse universiteiten. 

 

 

 

Finale

De finales vinden allemaal op hetzelfde moment plaats en dit omwille van organisatorische redenen. Indien een deelnemer zich plaatste voor meerdere finales moet hij/zij een keuze maken en deze vooraf kenbaar maken.

De finale van chemie vindt steeds plaats aan de VUB.

De finales biologie en fysica worden jaarlijks volgens een beurtrol aan een Vlaamse universiteiten ingericht.

De finale van de GEO-Olympiade beslaat een volledig weekend en is met 1 of 2 overnachtingen. Deze finale wordt volgens een beurtrol ingericht door de provinciale werkgroepen van de Vereniging Leraars Aardrijkskunde (VLA).

Alle deelnemers worden vooraf ingelicht over het verloop van de finale, plaats ...