Om aan de Vlaamse Geografie Olympiade deel te nemen, hoef je niet noodzakelijk heel goed in aardrijkskunde te zijn, maar het mag natuurlijk wel.

De klemtoon legt niet op je geografische “weetjes”. Het gaat vooral om vaardigheden, inzicht en het juist omgaan met en gebruiken van geografische informatie.

Als voorbereiding op verdere studies is de Geo-Olympiade een manier om jezelf op deze vaardigheden en inzichten te testen.

We moedigen leerlingen uit het TSO aan om deel te nemen, want de TSO leerling met de hoogste score in de tweede ronde neemt deel aan finale.

Misschien word je vooral aangesproken door het uitgebreide prijzenpakket. Onder andere de Interrailtickets geschonken door de NMBS, behoren tot de meest gegeerde prijzen. Deze tickets laten je toe om onbezorgd gedurende een drietal weken of een maand Europa te verkennen.

De best geklasseerde finalisten kunnen deelnemen aan de iGeo, de internationale geografiecompetitie die doorgaat in de maand augustus. Mis deze unieke internationale ervaring niet. Aansluitend op iGeo wordt een posttrip georganiseerd.

Niet aarzelen dus, gewoon via je leerkracht inschrijven!