Aandacht
De winnaars van een gouden en zilveren medaille kwalificeren zich voor de Vlaamse selectieproef voor de European Olympiad
Experimental Science of EOES (meer info: www.eoes.be).

 

Info vooraf aan de tweede ronde

 

Wanneer:     zaterdag 27 april 2024 van 14 tot 16 uur.

Locatie:        KU Leuven (Heverlee) en KU Leuven Kulak (Kortrijk). Klik hier voor de routebeschrijvingen.

Op de campus in Heverlee kan enkel nog worden geparkeerd in het parkeergebouw van IMEC in de Kapeldreef (vooraan op de campus). Hiervoor is een dagcode nodig. De deelnemers zullen deze tijdig ontvangen. 

 

Na de eerste ronde kregen de leraars een bericht als ze leerlingen hebben die zich plaatsten voor de tweede ronde. In de "leraarmodule" (inloggen rechtsboden op onze website met toegangscode) bevestigen zij de deelname van deze leerlingen en dit vóór 15 april 2024.

Tot de tweede ronde werden de 203 beste deelnemers van de eerste ronde toegelaten. Zij kregen een e-mail met felicitaties van onze meter Jacotte Brokken en peter Frank Deboosere.

Alle andere communicatie verloopt via de leerkrachten. Zij ontvangen tijdig de instructies en lichten hun deelnemers in.

De deelnemers krijgen een vragenbundel met per vakgebied 10 meerkeuzevragen die telkens 4 alternatieve antwoorden hebben. Deze antwoorden noteren ze op een gepersonaliseerd antwoordformulier.

Na de tweede ronde worden de leerkrachten verwittigd per e-mail als de resultaten online staan en worden de medaillewinnaars bekendgemaakt. TIjdens de proclamatie horen zij welke medaille zij behaalden.

     

Vragen en oplossingen
  • Tijdens de verschillende rondes wordt voor chemie het periodiek systeem en nuttige gegevens ter beschikking gesteld en voor fysica een formularium.
  • Om de vragen met de bijhorende oplossingen van de eerste rondes van de vorige edities te raadplegen, neem een kijkje in onze vragenbank.
  • Oefenen kan op het platform van usolv-it.
Voor tips over hoe meerkeuzevragen oplossen, klik hier.

  

Activiteit

Er wordt nagegaan of we voor de deelnemers aan de tweede ronde een ludieke activiteit kunnen organiseren die zou kunnen doorgaan op een andere dag dan de tweede ronde.  

    

  

Sfeerbeeld editie 2023

 Voor het album met sfeerbeelden van de tweede ronde, klik hier.