(Klik op de uitnodiging om te vergroten)

          

Proclamatie

Zondag 21 mei 2023 om 15 uur

 

Locatie: Aula Rosalind Franklin, Campus Arenberg III te Heverlee

 

Tijdens de plechtige proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen werd de eindrangschikking van de finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade, de Vlaamse Chemie Olympiade, de Vlaamse Fysica Olympiade en de Vlaamse Geografie Olympiade bekend gemaakt en wie van hen Vlaanderen zal vertegenwoordigen in de Verenigde Arabische Emiraten (biologie), Zwitserland (chemie), Japan (fysica) en Indonesië (geografie).

Eveneens werd aan de 30 besten van de tweede ronde van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen een gouden, zilveren of bronzen medaille uitgereikt.

Ook dit schooljaar kwamen er scholen in aanmerking voor de eervolle vermelding "OlympiadeSchool Natuurwetenschappen" (klik hier voor de criteria).

Minister Jo Brouns (Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw), minister Ben Weyts (Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand) en onze peter Frank Deboosere spraken onze laureaten toe via een videoboodschap.

Maar er was ook groot nieuws. De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen krijgen naast een peter nu ook een meter. Jacotte Brokken kondigde aan dat ze vanaf nu haar steun verleent aan onze olympiades.

  

ROB Tv brengt verslag uit van de proclamatie, klik hier om te kijken. 

 

Overzicht proclamaties

De eindrangschikkingen:

  • medailles winnaars van de Junior Olympiade Natuurwetenschappen, klik hier.
  • finalisten van de Vlaamse Biologie Olympiade, klik hier.
  • finalisten van de Vlaamse Chemie Olympiade, klik hier.
  • finalisten van de Vlaamse Fysica Olympiade, klik hier.
  • finalisten van de Vlaamse Geografie Olympiade, klik hier.
  • OlympiadeScholen Wetenschappen 2023-2025, klik hier.

 

Sfeerbeelden

Tal van sfeerbeelden van voor, tijdens en na de proclamatie werden genomen. Klik op de volgende linken om een kijkje te nemen:

 

Prijzenpakket

Het totale prijzenpakket bedroeg dit jaar +/- 26.000 EUR. Graag bedanken wij onze sponsors die dit mee hebben mogelijk gemaakt.

Voor de internationale olympiades wordt een budget voorzien van 35.000 EUR, waarvan het Ministerie van Onderwijs de vliegtickets voor zijn rekening neemt. 

Naar jaarlijkse traditie schenkt de Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw een boek aan alle laureaten. Dit jaar was dit "Kijk Omhoog" van Frank Deboosere voor de medaillewinnaars en  "Wat als? 2.0" van Randall Munroe voor de finalisten van de 4 andere olympiades.