Vlaamse deelnemers aan internationale olympiades gehuldigd door viceminister-president Ingrid Lieten.

Op donderdag 14 november 2013 werden alle Vlaamse deelnemers aan de internationale olympiades gehuldigd door viceminister-president Ingrid Lieten, Vlaams minister van innovatie, overheidsinvesteringen, media en armoedebestrijding. De huldiging vond plaats in de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. 

Prof. Luc Van Meervelt, coördinator van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen, nam als eerste het woord en heette iedereen welkom en schetste de geschiedenis van de Academie. Hij feliciteerde de deelnemers met hun uitzonderlijke prestaties en gaf dan het woord aan Minister Lieten.

Minister Lieten prees de laureaten en stak hen een hart onder de riem, want al deze jonge mensen vormen immers een belangrijke positie in onze hedendaagse en toekomstige maatschappij. Zij staan voor heel wat uitdagingen. Zij wenste hen heel veel succes met hun verdere studies en hoopt dat zij geprikkeld worden om de vele en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Nadien nam één van de laureaten per discipline het woord en vertelde hoe zij hun deelname aan de olympiade hebben ervaren en meer bepaald hoe het hen verliep op de internationale olympiade. Achter een volgens kwamen aan het woord: Bart Michel (Vlaamse Wiskunde Olympiade), Alexandra Vereeck (Vlaamse Olympiade Latijn), Pieter Ooghe (GEO-Olympiade), Nick Van den Broeck (Vlaamse Fysica Olympiade en Robin Verhoeven (European Science Olympiad). Stuk voor stuk mooie getuigenissen vol met lof. 

Vervolgens leidde elke olympiade verantwoordelijke zijn deelnemers aan de internationale olympiades in en werden de laureaten naar voor geroepen om te worden gehuldigd door Minister Lieten. In volgorde:

  • Prof. Paul Igodt van de Vlaamse Wiskunde Olympiade kondigde Steven Colleman, Gerwin Dox en Bart MIchels aan.
  • Dhr. Felix Claus van de Vlaamse Olympiade Latijn: Alexandra Vereeck, Silke Schepmans, Simon Vander Vennet en Sophier Kwanten voor en Stijn Coppens, Godelieve Cammaert, Eline D'Joos, Emma Garrido Altamirano, Sarah BAstiaenssens, Joris VAn Delm werden verontschuldigd.
  • Dhr. Robert Neyt: Pieter Ooghe, Stan Blomme en Roderik Roelens
  • Dhr. Benjamien Moeyaert: Rob Hillen en Jorn Van de Velde
  • Prof. Marie-Josée Janssens: Annelies Landuyt en Remco Bos
  • Prof. Jacky Hellemans Nick Van den Broeck, Nelis Goeminnen en Wouter Engelen
  • Dhr Victor Rasquin: Wouter Engelen, Robin Verhoeven, Alexis Warnie

Na de huldiging sprak Prof. Paul Igodt nog een dankwoord en nodigde hij de aanwezigen uit voor een receptie. 

Voor het persbericht, klik hier.

(Bijkomende foto's worden later toegevoegd)